A KERÁMIA BEVONAT NEM VALÓ MINDENKINEK!

Az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvendő kerámia bevonat a legtöbbünk számára csábító hatással bír, a mesésen csillogó autókról készült képek láttán. Ez teljesen érhető, hiszen egy professzionálisan felhelyezett kerámia bevonattal sokkal szebben csillogó felületet érhetünk el a gyári fényezéseknél.

Sajnálatos módon azonban kevesen veszik a fáradságot, hogy tüzetesen utána járjanak e mesés csillogás fenntartásához szükséges tisztítási és gondozási teendőknek. Egyszerűen csak szeretnének egy gyönyörűen fénylő kerámia bevonatot az autójukra, kerül, amibe kerül. Fontos megjegyeznünk, hogy a kerámia bevonat legfőbb előnye – az esztétikai szépségen túl – a könnyű tisztíthatóság. Lényegében sokkal könnyebben és kevesebb idő alatt tudunk, szebb és jobb végeredményt produkálni a tisztítás során. Azonban tény, hogy a bevonat hatása idővel mindenképpen lecsökken, ha nincs megfelelően és rendszeresen kezelve. Sajnos ez az anyag sem egy örök életű dolog és nem tolerálja a hosszútávú hanyagságot!

Ha az alábbi pontokat olvasva magadra ismersz, akkor picit gondolkozz el mielőtt kifizetnéd egy nyaralás árát a kerámia bevonatért.

I. Az autód fényezésén olyan sérülések találhatók, melyek túlmutatnak a lakkréteg vastagságán.

Egy professzionálisan felhelyezett kerámia bevonattal ellátott autót a szakavatatlan szemek is egyből észrevesznek a kocsisorban. Nem véletlen, hiszen számos előnye közül a ragyogóan csillogó felület a leglátványosabb.  Azonban jó, ha tudod, hogy ezen tulajdonságának köszönhetően az esetleges felületi hibákat is kihangsúlyozza, ezáltal a tekinteted azonnal meg fog akadni rajtuk. Célszerű a korrekciós polírozással el nem tüntethető sérüléseket (kőfelverődés, bázisszínt érintő vagy akár még mélyebb karcok, horpadások, lepattogzott lakkrétek) fényezőműhelyben szakszerűen megcsináltatni, majd ezt követően profi csapat segítségével felapplikálni a kerámia bevonatot.

A KERÁMIA BEVONAT NEM VALÓ MINDENKINEK!

Igen, jól érted! Amennyiben tökéletes végeredményt szeretnél kapni, az autód karosszériájának és fényezésének is tökéletesen sérülésmentesnek kell lennie a kerámia bevont felhelyezése előtt.

Értsd, ez a zseniális kezelés nem eltakarásra, hanem kiemelésre szolgál.

II. A kerámia bevonatot egy fizikai pajzsként értelmezed, amely megvédi az autódat a karcoktól és kavicsfelverődésektől.

Fontos leszögeznünk a tényt, hogy a kerámia bevonat a védőfóliával szemben NEM FIZIKAI-, HANEM KÉMIAI VÉDELMET biztosít autódnak. A szakszerűen felapplikált 1-2 mikron vastagságú réteg megvédi a fényezést a kémiai anyagok behatásától, valamint az UV sugárzás okozta kifakulástól.

Tehát, amennyiben a kavicsfelverődésektől szeretnéd megóvni autódat, húzasd be védőfóliával.

Ha ragyogó pompájában szeretnéd csodálni a kedvenced és kész vagy rendszeresen tisztítani, ápolni ennek érdekében, akkor a kerámia bevonat számodra a megfelelő választás. Reméljük nem kell külön hangsúlyozni, hogy a két dolog nem zárja ki egymást! ????

III. Úgy gondolod, ha már egyszer kifizettél egy szemmel látható összeget a kozmetikában akkor innentől majd az eső lemossa helyetted az autód?

Sajnáljuk, de ismét el kell keserítenünk! Ugyanis, ahhoz, hogy a kerámia bevonat akár több évig is kitartóan szolgáljon, rendszeres és szakszerű tisztítást, ápolást igényel.  Ez alól a bevonat felhelyezését követő egy hét a kivétel, mivel tartósság szempontjából különösen fontos, hogy ebben az intervallumban semmilyen vegyszerrel ne mosd le az autód! Az ezt követő időszakban azonban érdemes legalább havi rendszerességgel elvégezni a szakszerű mélytisztítást. Természetesen a javasolt gyakoriság nagyban függ az igénybevételétől, így akár heti szintre is emelve a gondozási igényt. Mivel a kerámia bevonattal kezelt autók könnyedén tisztíthatók, érdemes rászánni a szükséges 10-20 percet és az elején lévő bogármaradványokat a lehető leghamarabb eltávolítani róluk, elkerülve a felhevült kasztniba való beégésüket.

A KERÁMIA BEVONAT NEM VALÓ MINDENKINEK!

KIEMELTEN FONTOS!

MINDEN TISZTÍTÁS ZÁRÓ AKKORDJAKÉNT A FELÜLETET TELJESEN SZÁRAZRA KELL SIMÍTANI EGY MINŐSÉGI SOFT AUTÓTÖRÖLKÖZŐ SEGÍTSÉGÉVEL!

Ez nem nagy mutatvány, hiszen a kerámia bevonat egyik legnagyobb előnye a rendkívül magas hidrofób hatás, így gyakorlatilag apró cseppekről beszélünk. Ugyanakkor a szárazra törlés elmulasztásával ezen apró cseppek vízkőnyomokat fognak hátra hagyni a párolgásuk során, ami az egyik legmakacsabb szennyeződések egyike. Adott esetben a több rétegben felhalmozódott vízkő maradványokat már csak polírozással lehet eltávolítani, ami a kerámia bevonat eltávolításával együtt jár. Magyarul adtál a sz@rnak egy pofont…

IV. Kereskedelmi céllal vásárolt autódon szeretnél profitot maximalizálni.

Igaz, hogy több azonos vasat egymás mellé állítva a te kerámia bevonatos autód lesz a legszebb (amennyiben a többi autón nincs kerámia), de a vevőd korántsem biztos, hogy megfogja fizetni ennek az árát. Kiváltképp, ha tisztában van azzal, hogy rengeteg odafigyeléssel és törődéssel jár ennek hihetetlen fényes csillogásnak a fenntartása. Amennyiben profit maximálás a cél, jobban jársz, ha fényesítő polírozást választasz kemény wax zárással. Ebben az esetben a kerámia bevonat töredékét fogod fizetni és az eladási árad nagyobb emelkedést fog mutatni, mint a waxolásra ráfordított költséged.

RÖVIDEN ÉS TÖMÖREN:

Ha szeretnél az utakon kitűnni a hömpölygő tömegből kedvenc autód vakítóan fényes csillogásával és kész vagy ezért pénzt, időt és energiát áldozni, akkor a kerámia bevonatot neked találták ki.

Amennyiben meggyőződésed, hogy „az autód van érted és nem te az autódért”, valamint képtelen vagy időt szánni a szakszerű tisztításra, inkább felejtsd el és költsd másra a pénzed!

X