BELSŐ TISZTÍTÁS ÉS BELSŐ KOZMETIKA KÉRDÉSE

Ha egyszerű, hétköznapi példával szeretnénk érzékeltetni a szóban forgó különbségeket, akkor a hölgyek esetében a reggeli arc mosást kéne szembe állítanunk a sminkeltávolító mély arc tisztítással és az ezt követő hidratáló folyamattal, míg az urak esetében (tisztelet a kivételnek) a tegnapi alsónadrág kifordított felvételét a mosógép által végzett tisztítással. ????

De lássuk, hogyan is néz ki ez pontosan az autótisztítás tekintetében. A következő 3, viszonylag sűrűn előforduló élethelyzet segítségével remélhetőleg mindenki számára tiszta vizet öntünk a pohárba:

I. Házi kedvenceddel (FIFI) együtt utaztok az autódban

Amennyiben szabadon kóricál az utastérben vagy a csomagtérben, de TE minden felületet letakarsz, amihez hozzá tud dörgölőzni és végig tud rajta járkálni (ülések, lábtér, egyéb szövet felületek, stb…), vagy speciálisan a szállítására alkalmas ketrecben tartod az utazás során, akkor minden bizonnyal elegendő lesz számodra egy belső tisztítást kérni miután begurultál az autókozmetikába.

Minden egyéb esetben, amikor a fent nevezett óvintézkedések nélkül utaztok együtt „FIFI”-vel,

BELSŐ TISZTÍTÁS ÉS BELSŐ KOZMETIKA KÉRDÉSE

„FIFI” és a csomagtartó esete…

akkor a minimum szőrmentes tisztaság eléréséhez is szükség lesz speciális eszközökre, és tisztítószerekre melyek az autó utasterének kozmetikai tisztításához használatosak. Ebből és a tisztításra fordított megnövekedett munkaidőből egyenesen következik, hogy többet fogsz fizetni érte, mint a rendeltetésszerűen, vagy megfelelő óvintézkedések mellett használt autók tisztításáért. Tehát a teljesen tiszta belsőtér elérése már az autókozmetika határain belül fog mozogni.

II. Picit kiborult az italod

Mozgó járműben sajnos sűrűn megesik az ilyen. Ha szerencséd van és csak a könnyen tisztítható/elérhető pohártartóba folyt a fogyasztani kívánt italod, akkor minden magas minősítésű autókozmetika átlendül rajta, hiszen nem igazán igényel lényegi többlet energiát az eltávolítása. Ez alól kivétel, ha tavaly karácsonykor sikerült a mutatvány a forró punccsal, ami tömve volt cukorral és ki tudja még mivel… Az ehhez hasonló anyagok sérülésmentes eltávolítása ugyanis időigényes, így előfordulhat, hogy már inkább a kozmetikai szolgáltatás alá fog esni.

Ugyanakkor, ha egy felrázott Red Bull kinyitásával sikerült beterítened az egész műszerfalat, ne adj isten még a szövet kárpitot is megkínáltad vele, akkor ne habozz minél előbb időpontot kérni egy komplett belső kozmetikára, ezzel is növelve a foltmentes tisztíthatóság esélyét.

KIEMELTEN FONTOS: Minél hosszabb idő telik el a szennyeződés létrejötte és az eltávolítás megkezdése között, annál kisebb eséllyel lehet 100%-os eredményt elérni a tisztítás során! A savas, illetve lúgos tartalmú szennyező anyagok üdítő, kávé és társaik megmarhatják a szövetek, bőrök anyagát és tisztítás után színeltetés látható. Ezért fontos, hogy a lehető leggyorsabban ittasuk fel és keressünk egy profi autókozmetikát, aki segít orvosolni a problémát.

III. Történt egy „kis” baleset

Magyarul, a gyerek, a kutya, vagy épp a Kínai utas „behányt” menet közben. Jó, ha tudod, hogy hányás, ürülék és egyéb koránt sem illatos és nem ritkán fertőző baktériumokat tartalmazó veszélyes szennyeződések eltávolítása SEMMILYEN körülmények között sem tartoznak a belső tisztítás hatáskörébe!

A legtöbb autókozmetikában nem vállalják az ehhez hasonló szennyeződések eltávolítását, noha minden eszközük megvan a probléma orvoslására. Ennek oka nem a lustaságban, sokkal inkább a körülményességben keresendő. Azon túl, hogy a szélsőségesen szennyezett területek többszöri tisztítás után speciális fertőtlenítőszerekkel szintén többszöri kezelésre szorulnak, minden egyes a tisztítás során használat eszközzel is hasonlóképp kell eljárni.

A fentiekből következően – nem meglepő módon – ahol elvállalják az ilyen típusú szennyeződések tisztítását, elég borsos számlával találkozhatunk.

A matek egyszerű: ÁR = MUNKAIDŐ + ANYAGKÖLTSÉG

Nálunk egy autó belső TISZTÍTÁSÁRA 25-35 PERC áll rendelkezésre mérettől függően, míg belső KOZMETIKÁZÁSRA 6-24 ÓRA szennyezettség függvényében! 

Teljes belső kozmetika esetén, a pedálsortól a tetőkárpiton át egészen a pótkerék tárolóig minden alapos, mélytisztításra kerül!

Profi és korrekt autókozmetikákban minden esetben felhívják a figyelmed, ha az autód szennyezettségi szintje átlépi az általános tisztítással orvosolható határokat, és kérik, hogy válassz a két lehetőség közül:

  • Maradsz a belső tisztításnál és a szolgáltatásért kiírt árat fogod fizetni, de a makacsabb mélyebb szennyeződések sajnos láthatóak maradnak.
  • Inkább belső kozmetikát kérsz helyette, hogy minden látható szennyeződés eltűnjön, amihez a helyszíni szemle alapján X időre lesz szükségük, és Y forintba fog neked kerülni.

Röviden és tömören a belső tisztításon a felületeken lévő könnyű szennyeződések, látványos és gyors eltávolítását, míg belső kozmetikán a mindennemű makacs és mély szennyeződések speciális anyagokkal és eszközökkel történő eltávolítását értjük. A komplett belső kozmetika magában foglalja a tisztított felületek speciális és szakszerű ápolását is.

X